Уроки № 3,4. Головна українська рада. Воєнні дії на території України в 1914–1917 рр.

 ДИСТАНЦІЙНЕ

НАВЧАННЯ

Історія України (2 група , підготовка до ЗНО)

Тема: Головна українська рада. Воєнні дії на території України в 1914–1917 рр.


1. Ознайомтесь з новою темою:
              - підручник § 2, 3, 4(стор.12-21)

    Аналізуючи нелегкий історичний шлях нашої Батьківщини, слід враховувати всі чинники, що впливали на долю українського народу впродовж того чи іншого періодуРозглядаючи даний період, ми маємо бути обізнаними з історії таких могутніх імперій, як Російська та Австро-Угорська, у складі яких на початку XX ст. перебували українські землі.


    Між українцями ворогуючих сторін виросла прірва. У межах Російської та Австро-Угорської імперій відбувся розкол на прибічників та противників переможної війни.Відверто про-австрійські позиції зайняла утворена 1 серпня 1914 р. у Львові Головна українська рада (ГУР), що була між-партійним блоком, до складу якого входили радикальна соціал-демократична та націонал-демократична партії. На чолі ГУР став К. Левицький.

У маніфесті ГУР від 3 серпня зазначалося: "Ненаситність царської імперії загрожує також нашому національному життю... яке знайшло охорону в конституційному ладі австрійської держави".

ВІДЕО:

Створення ГУР та СВУ    




    З ініціативи ГУР було створено Легіон Українських січових стрільців (УСС), найвідомішими ватажками якого були Д. Витовський, Г. Коссак, С. Горук.

    СВУ вів активну пропагандистську й агітаційну роботу, домігся, щоб українські полонені в Австрії та Німеччині були зібрані в окремі табори. Союз отримував матеріальну допомогу від країн Троїстого союзу, що зараховувалась як державний борг майбутньої самостійної України.


2. Проаналізуй опрацьований матеріал та попрацюй над поняттями та історичними фактами та подіями:

- репресії;

- депортація;

- УСС;

- ГУР;

- СВУ;

- Галицька битва;

- Брусиловський прорив;

- хімічна зброя;

- геноцид.

    Склади короткий конспект. 


3. Емблема якої організації зображена вище у правій частині сторінки?

Письмові та відео відповіді 

ПІДПИШИ ( ГРУПА, ПРІЗВИЩЕ, ІМЯ ) ТА  відішли по viber  на ном. (066)283-26-24 або helena8879@gmail.com








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Урок № 20. Практична робота: визначення середніх температур та амплітуди їх коливань за добу, місяць, рік. Аналіз рози вітрів.

Практична робота: позначення на контурній карті (знаками руху) глобальних ланцюгів доданої вартості «видобування алюмінієвої сировини – виробництво глинозему – виробництво первинного алюмінію – споживання алюмінію».

Урок №23. Практична робота: " Порівняння продовольчого кошика жителів країн Західної та Східної Азії"